Kotlet schabowy z oscypkiem

Tajemnicą idealnego schabowego, czy i kotleta wołowego, jest jego dobra struktura. Nazywa to, że aby otrzymać ciało nie tylko złote w dodatku, a jeszcze odpowiednio kruche, czyste i przygotowane, trzeba nadać mu normalną grubość, lub te może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest użyteczny w złym gospodarstwie domowym, w jakim potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na kilka dni, jednak jest ostatnie niezbędny zakup do celów gastronomicznych, w jakich codziennie szykuje się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga dana jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej naszej szerokości jest rozgnieciony na taką samą grubość, co stanowi niezwykle ważne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których służy się dużo kotletów schabowych, bądź w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie wypuszcza się gotowe kotlety schabowe w sporej kwoty każdego dnia, kotleciarka jest potrzebnym zakupem. To przecież tak inwestycja, gdyż dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek ciała w właściwe ustawienie urządzenia, a po paru sekundach wyjąć go równo roztłuczonego.

flamegard

W gastronomii bardzo często łudzi się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich krótkiej i dobrej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas wykonywania kotletów wiele czasu posiada nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz odpowiednio przygotowanie ciała do smażenia. Gdy kotletów do spowodowania jest dużo, więc warto skorzystać po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, aby uprościć nam pracę, i przyspieszyć cały proces tworzenia potrawy dla naszej wygody.